Skip to content

MSTR litteken therapie

Heeft u (zelfs na jaren) nog last van littekenweefsel? Dan is de MSTR littekenweefstel therapie iets voor u.

McLoughlin Scar Tissue Release (MSTR) is een zachte en zeer effectieve manuele techniek ontwikkeld door Alastair Mcloughin, een Bowen leraar uit Engeland. (https://www.mcloughlin-scar-release.com/alastair-mcloughlin)
Het is een unieke methode die zich uitsluitend richt op littekenweefsel en werkt met de collageenvezels van de huid. Deze doelgerichte techniek helpt om de verklevingen en/of storingen in het littekenweefsel op te heffen.

Na een breuk, operatie, keizersnede, brandwond of snijwond is er altijd een litteken. Het lichaam vormt littekenweefsel als een natuurlijke reactie om een ​​wond te genezen.  Er wordt veel collageen gevormd, waardoor het littekenweefsel dik en fibreus kan worden. Hierdoor neemt de doorstroming (bloed, lymfe, etc) in het gebied af. Bovendien kan het doorgesneden (zenuw)weefsel vaak leiden tot ‘vreemde’ sensaties en pijn rond het litteken en gerefereerde pijnen op andere gebieden in het lichaam.

Littekenweefsel kan veel verschillende symptomen veroorzaken zoals jeuk, tintelingen, pijn, vochtophoping, krachtverlies, doof/brandend/koud gevoel, bewegingsbeperking, verklevingen, verlies van flexibiliteit, verkeerde houding en emotioneel leed. Littekenweefsel kan ingrijpende gevolgen hebben voor het fysieke en energetische lichaam.

Het effect van littekentherapie is betere doorbloeding, lymfe afvoer, vermindering van pijn, verklevingen, zwelling, roodheid, gevoelloosheid en branderig of koud gevoel. Verhoging van mobiliteit en flexibiliteit. Ook emoties met betrekking tot het ontstaan van het litteken kunnen verwerkt worden.

Een litteken mag behandeld worden vanaf 8 weken na een operatie, mits het litteken goed geheeld is. Littekens die ontstoken zijn of littekens gedurende een kanker behandeling behandel ik ook niet. De behandeling in de reguliere geneeskunde moet eerst beëindigd zijn.

Oude littekens zijn ook goed te behandelen. Snel, zacht en effectief voor alle soorten littekens met blijvende resultaten. Vaak na 2 of 3 sessies al blijvend resultaat.