Skip to content

Lichaamsgerichte psychotherapie

Wilt u gezondheidsproblemen bij de oorzaak aanpakken met natuurlijke middelen? Ieder mens heeft een natuurlijke kracht om zichzelf fysiek en mentaal te herstellen. Loopt dit herstel vast? 

Naast de holistische aanpak van de Bowen techniek biedt lichaamsgerichte psychotherapie uit de natuurgeneeskunde een spectrum aan behandelingsmogelijkheden. Evenwicht op lichamelijk-, mentaal-, emotioneel en sociaal niveau is belangrijk voor je gezondheid. Lichaamsgerichte psychotherapie werkt zowel fysiek, mentaal, sociaal en emotioneel in op het lichaam.

Natuurgeneeskunde is ‘genezen met de kracht van de natuur’. Een eeuwenoude manier van geneeskunde. De lichaamsgerichte behandelingen bestaan uit Bowen therapie, (ademhalings)oefeningen, energieblokkades opheffen, handmassage, spiertesten en  natuurlijke geneesmiddelen: Bach bloesems, Sano concept, Schüssler zouten, homeopathie, kruiden en mineraaltherapie

Psychotherapie bestaat uit gesprekstherapie, regressietherapie, numerologie, meditaties en ook de natuurlijke geneesmiddelen. Samen zoeken wij naar een samenstelling van de behandeling die bij u past. Zelf actief meewerken aan herstel is belangrijk. Bewustwording is een groot onderdeel van het proces naar herstel.

De oorsprong van deze behandelingen komt uit de Chinese, Oosterse, Westerse, Egyptische en Tibetaanse natuurgeneeskunde.

Natuurgeneeskunde is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar een aanvulling.

Behandeling 

Een intake is vast onderdeel van het 1e consult. De hulpvraag wordt geanalyseerd, de lichamelijke en psychische klachten en de levensloop worden besproken. Hoe sta je in het leven, wat heb je meegemaakt en wat wil je graag veranderen?

Na de anamnese neem je plaats op de behandelbank voor een lichaamstherapie en/of psychotherapie. Een behandeling duurt  1,5 uur. Vaak krijg je middelen of oefeningen mee om thuis aan te werken. 
Neem uw medicijnlijst mee en zet het geluid van uw telefoon uit.