Skip to content
Voorkant pand

Beroepscode

Een Kwaliteitstherapeut belooft te handelen naar deze beroepscode
Een Kwaliteitstherapeut handelt altijd naar het welzijn van de cliënt. In geen enkel geval worden behandelingen gegeven, producten voorgeschreven of therapieën toegepast met de intentie de cliënt schade te berokkenen op wat voor manier dan ook 

Een Kwaliteitstherapeut is zich bewust van een relatie tussen de alternatieve therapeut en de cliënt en honoreert en respecteert deze altijd.

In geen enkel geval worden behandelingen gegeven, producten voorgeschreven of therapieën toegepast die in strijd zijn met de Nederlandse wet.

Indien een Kwaliteitstherapeut constateert dat de cliënt een niet-gediagnosticeerde aandoening heeft, raadt de Kwaliteitstherapeut de cliënt aan een bezoek te brengen aan een reguliere arts. 

Persoonlijke informatie die een cliënt geeft aan een Kwaliteitstherapeut wordt door de alternatieve therapeut als vertrouwelijk behandeld. 

Een Kwaliteitstherapeut respecteert de stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten

Klachtenregeling

Ik val als Kwaliteitstherapeut onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie gatgeschillen.nl.